Saveti za selidbe

Saveti za selidbe

Saveti za selidbe

Znamo da svakome od Vas pomisao na pakovanje i spremanje stvari za selidbu već stvara mučninu u stomaku. Samo oni srećnici koji izaberu našu uslugu selidbe Beograd po rpincipu ključ u ruke, mogu poneti sa sobom ručni prtljag, a sve ostalo prepustiti nama. Da krenemo redom i vidimo šta sve tzreba za jednu uspešnu selidbu.

Besplatna procena selidbe

Ako se prisetimo kada smo bili mlađi pa se selili zbog škole ili fakulteta, sve je moglo da nam stane u jedan ranac i malo veći kofer. Ali kako smo stariji, a porodica nam se povećava, a mesto stanovanja sve zatrpanije stvarima, i to onim koje nam i trebaju i ne trebaju, ali stvari se uvek gomilaju. Sve to povećava troškove selidbe, a možda je najbolje da angažujete nas kao profesionalnu agenciju za selidbe, koja dolazi kod vas i vrši vam besplatnu uslugu procenu selidbe. Cene selidbe su različite od slučaja do slučaja i zavise od udaljenosti lokacija, količini stvari i namestaja, o pristupima objektima, na komse spratu nalaze, imaju li zgrade liftove i slično. Na osnovu broja radnika koje treba angažovati, koje vozilo će se koristiti i već gore nabrojani uslovi određuju cenu selidbe u Beogradu. Prevoz specijalnih tereta kao selidbe klavira TA peći, mašina sefova kasa i bankomata, se naplaćiju po posebnim cenama i zavise od uslova selidbe.

Čest je slučaj kod selidbe u Beogradu da na adresi sa koje se selite, ili na adresu na koju se selite, da se nalazi u pešačkoj zoni ili ngde gde je saobraćaj ograničen pa ćemo mi za vas obezbediti dozvolu koja je potrebna.

Pazite kako pakujete stvari za selidbu

Kod pakovanja i zaštite stvari, naravno sve zavisi od vremena, ali nekada zaštićeni komadi namestaja komplikuju prenos (smeta ambalaža), pa se mogu zaštiti pre utovara u vozilo. Najviše se koriste kutije za selidbe, puc puc folija za zaštitu stvari i mi smo jedna od retkih agencija za selidbe koja koristi kutije za pakovanje garderobe. Kada su u pitanju neki veći komadi koje treba zaštiti, tu su uvek praktična ćebad kao zaštita. Imamo profesionalnog stolara u svom timu pa ćemo neke veće komade namestaja demontirati i kasnije montirati u vašem stanu.

Važno je kada pakujete stvari u kutije da ih ne prepunite, odnosno da ne budu preteške. Mi to pakovanje zovemo kombinovano pakovanje, na dno stavljamo teže stvari ili teže predmete, a na vrh nešto kabastije i laganije, tako iskoristimo kapacitet kutije, a ona ne bude preteška. Tanjire i druge lomljive stvari zaštiti da se međusobno ne dodiruju. Elektronske uređaje kao raćunare, televizore trebalo bi isključiti ranije kako bi im se temperatura prilagodila spoljašnjoj, a naročito obratite pažnju kada se selite zimi.