Kako da preselite čaše za vino i druge lomljive predmete

Kako da preselite čaše za vino i druge lomljive predmete

Kako da preselite čaše za vino i druge lomljive predmete

Niste sigurni kako da premestite čaše za vino i druge komade od stakla? Pakovanje i premještanje bilo koje vrste staklenog posuđa je uvijek teško. Od svih stvari koje ćete seliti ovi delovi su posebno skloni lomljenju tokom procesa pomeranja. Od čaša za vino i šampanjca do čaša za pivo i čaša za koktel, staklene posude imaju tendenciju da budu čudnog oblika, što ih čini posebno teškim za pakovanje. Srećom, možemo pomoći da proces bude lakši. Sa pravim materijalima za pakovanje i znanjem, transport vaših čaša za vino i drugih predmeta od stakla može biti bezbolno iskustvo. Za savete o tome kako da ga napravite u svom novom domu bez razbijanja čaša za vino i drugih krhkih predmeta od čaše, pročitajte naših sedam jednostavnih koraka ispod.

Kako preselitečaše za vino i druge posude

Bilo da planirate da unajmite profesionalne radnike ili se preselite, važno je da pratite sav inventar prilikom prevoza stvari u novi dom. Pored pisanja liste stavki, preporučujemo vam da fotografišete i dokumentujete stanje svakog stakla. Imati fotografije i pisane zapise o svim predmetima u ruci olakšava podnošenje tužbe protiv vaše selidbe u slučaju da oni slome ili oštete stakleni pribor dok se selite. Takođe vam olakšava da držite korak sa svojim stvarima tokom napornog preseljenja. Uostalom, ako pomerate kamion pun kutija, možda nećete ni primetiti da je nešto nestalo kada se raspakujete.

Kupite odgovarajuće selidbene potrepštine i ispravno sastavite kutije

Sigurno pakovanje i premještanje čaša za vino počinje sa pravim kutijama koje se kreću i zalihama. Šta god da radite, nemojte samo bacati čaše za vino u kutiju i nadati se najboljem. Bez odgovarajućeg pakovanja lomljivih čašica, čaše za vino će gotovo sigurno puknuti ili se slomiti tokom kretanja. Srećom, na raspolaganju je mnogo materijala za pakovanje stakla kao što je 1-2-3. Sve što vam treba su selidbene kutije od valovitog kartona, razdelnici od staklene posude i kompleti za pregradu za odvajanje stakla, pakovanje papira, trake za pakovanje, vrećice od pene (ako vam je draže da se ovi materijali pakuju u papir) i markera. Jednom kada imate odgovarajuće zalihe, sastavite svaku kutiju i dodajte dodatni sloj jastuka na dno. Zatim umetnite unutrašnje delove kartonskog stakla. Ove ćelijske, kartonske pregrade su odličan način da se spreči da se naočare udaraju jedna u drugu dok su u tranzitu.

Zamotajte čaše za vino u papir za pakovanje

Da biste pravilno upakovali čašu vina u papir za pakovanje, preporučujemo da prvo položite komad papira za pakovanje na tlo. Zatim stavite čašu za vino na vrh papira tako da sjedi na svojoj strani u horizontalnom položaju. Roll papir oko čaše za vino i osigurajte gornji i donji ugao papira unutar stakla. Ponovite ovaj korak sa još nekoliko komada papira za pakovanje dok vinska čaša ne bude zaštićena sa više slojeva. Pričvrstite papir trakom kako bi ostao na mjestu. Ako nemate papir za pakovanje, umetnite svaku čašu za vino u vrećicu od pene i osigurajte je trakom.

Stavite zaštićene čaše za vino u kutiju

Zatim, dok završavate umotavanje svake čaše vina u papir za pakovanje, stavite ga u kutiju tako da sedi u vertikalnom položaju između razdelnika u svojoj ćeliji. Nikada ne stavljajte čašu za vino na drugu. Ovaj razdjelni komplet bi trebao olakšati odvajanje komada stabljike. Kada završite sa stavljanjem čaša za vino unutar razdelnika, okružite bilo koji prazan prostor ili otvorite praznine sa još papira za pakovanje. Popunjavanje ovih praznina će sprečiti da se vinske čaše pomeraju dok se kreću.

Zatvorite i osigurajte kutiju sa trakom za pakovanje

Kada završite sa pakovanjem čaša za vino i napunite prazne praznine papirom za pakovanje, zatvorite kutiju i osigurajte je trakom za pakovanje. Za savete o tome kako pravilno sastaviti i presaviti pokretnu kutiju, pogledajte ovdje.

Označite svaku kutiju za selidbe

Konačno, označite svaku kutiju odgovarajućim predmetima staklene posude. Takođe je dobra ideja da pokažete gde želite da stavite kutiju (tj. “Kuhinju” ili “trpezariju”) kako bi ubrzali proces kretanja. Ono što je najvažnije, želite da označite okvir kao “Fragile” sa strelicom koja prikazuje “This Side Up”, tako da se kutija ne drži ili stavi naopako. Označavanje svih kutija ispravno će vam uštedeti glavobolju zbog toga što ćete morati da proučavate desetine kutija u potrazi za vrećicama tokom prvih nekoliko nedelja u novoj kući.
Ostali savjeti za pakiranje i pomicanje stakla
Pobrinite se da imate osiguranje – Zabrinuti ste zbog razbijanja ili gubitka staklenog posuđa tokom kretanja? Potražite u polisi osiguranja vaših vlasnika da vidite da li pokriva stavke dok se oni kreću. Ako koristite profesionalnu kompaniju za kretanje, razmislite o kupovini sveobuhvatnog pokrića procene. Ako planirate da premestite mnogo staklenog pribora, uvek možete kupiti i dodatno osiguranje. Za više informacija o osiguranju za selidbe, pogledajte ovde.
Koristite male ili srednje kutije – Korišćenje velikih pokretnih kutija za nošenje lomljivog stakla nikada nije dobra ideja. Razlog? Lakše je prepakirati stakleni pribor kada se koristi velika kutija, što otežava nošenje i veću vjerovatnoću da se sadržaj slomi.
Koristite maramice i male pokrivače – Ako vam ponestane ambalažnog papira, preporučujemo vam da u prazan prostor napunite krpe i meke ćebad. Ovo bi trebalo da pruži dovoljnu zaštitu za vaše stavke.
Operite čaše nakon raspakivanja – Posle preseljenja, preporučujemo vam da operete čaše za vino pre upotrebe. Uostalom, oni su sedeli na vrelom kamionu u kartonskoj kutiji i verovatno bi mogli da koriste dobro čišćenje da bi se iskrili u vašim novim kabinetima.
Spremni za kretanje?
Naravno, najbolji način za pomicanje čaša za vino i druge krhke bačve je da angažuju stručnjake za taj posao. Srećom, postoje mnoge kompanije koje se specijalizuju za pakovanje i rukovanje ovim stvarima. Da biste ih pronašli, ne morate tražiti dalje od Moving.com. Proverili smo naše partnere koji se kreću da bismo bili sigurni da su oni detaljni, ugledni i pouzdani – tako da možete pronaći najbolju kompaniju koja se kreće za taj posao. Sve kompanije za preseljenje u našoj mreži su takođe licencirane i osigurane, što znači da će vaš potez biti u dobrim rukama.