Selidbe – saveti oko nameštaja

Selidbe – saveti oko nameštaja

Selidbe – saveti oko nameštaja

Rastavite svoj nameštaj. To će vam pomoći da vaš nameštaj bude lakši za pakovanje i dovoljno lagan za nošenje. Pre nego što vaš nameštaj napusti kuću, treba ga rastaviti na komade koji se mogu rukovati. Ne može se sve razdvojiti, naravno, ali razdvajanje nekoliko ključnih stavki znatno će olakšati kretanje. Evo šta možete učiniti kako bi svoje preseljenje u Beogradu učinili lakšim i bezbednijim po vaš nameštaj.

Bezbedna selidba namestaja

Uklonite jastuke sa sofe.
Razdvojite krevet i okvire kreveta. Zalepite okvire kreveta.
Izvadite sijalice iz lampi i stavite ih u poseban kontejner ili vreću. Poslednje što želite je da se staklo drobi po celom vašem kamionu.
Ako imate teške komode, izvadite ladice i odnesite ih do kamiona pojedinačno. Kada komodu ponovo ubacite u kamion, možete vratiti fioke i čak ih zalepiti trakom.
Ormarići za knjige mogu biti najteži predmet od svih. Izvadite svoje ladice i odnesite ih do kamiona odvojeno pre nego što ih vratite unutra.
Ako iz nameštaja uklonite bilo kakve šrafove ili hardver, stavite ih u torbu i zalepite ih za nameštaj ili u torbu stavite belešku koja jasno govori od kog je nameštaja.
Razdvojite ograde za krevet ili noge stola i umotajte ih u velike tepihe ili tepihe. Da napomenemo za selidbe i rastavljanje namestaja. Rastavljeni namestaj treba sastaviti a to je nekada posao za profesionalca. Nasa agencija za selidbe jeftine selidbe Beograd u svom timu ima profesionalnog stolara.

Selidbe knjiga

Spakujte knjige i police za knjige da biste maksimalno iskoristili prostor. Ako imate puno knjiga i puno polica za knjige, izađite i uzmite određene kutije za selidbe koje će stati na police za knjige. To je inače puno izgubljenog prostora, a uobičajene kutije su obično preširoke i previsoke da bi mogle da stanu na police sa knjigama. Neke knjige možete spakovati na police s knjigama, ali morate imati način da ih sprečite da se ne spuste s polica. Na višim policama bilo bi bolje spakovati lakše stvari u kutije. S obzirom na to da su knjige veoma teške, čak i standardna “mala” kutija preteška je za mnoge ljude. Manje kutije knjiga omogućiće manje snažnim ljudima da ih nose.
Male i neparne kutije možete dobiti u lokalnim kompanijama koje ih recikliraju iz industrije. Sve što će vam trebati su specifična merenja polica koje želite popuniti
Manje kutije će vam takođe pomoći u haosu kretanja. Nakon pakovanja kutija, mogu se staviti na police dok se ne pomerite; nakon što stignete na novo mesto, oni mogu sedeti na policama dok ne budete spremni da ih spakujete.