Definicija selidbe – šta je selidba

Definicija selidbe – šta je selidba

Definicija selidbe – šta je selidba

Definicija selidbe započinje tom strašnom rečju, promenom. Kao ljudi, svi smo skloni promeni kada je reč o promeni. Budimo realni; većina nas se boji neizvesnosti promena koje nastaju selidbom. Da li ste znali da se prosečan Amerikanac tokom života preseljava oko 11 puta?  Statističke podatke za Srbiju nemamo, ali sigurno je da je u pitanju bar jedna selidba u životu.  Nedavna istraživanja pokazala su da je selidba jednako stresna kao i smrt u porodici. Mi ovde u kompaniji Jeftine selidbe Beograd želimo da vaš prelaz bude što bezazleniji. Evo nekoliko korisnih saveta kako se nositi sa stresom u toku selidbe.

Evo nekoliko saveta kako smanjiti stres u toku selidbe

Prvo zaposlite profesionalne ljude. Ovo je deo u koji se uklapamo. Svi mrze da se pakuju – to je užasno! Naše osoblje u kompaniji Jeftine selidbe Beograd ozbiljno shvata pakovanje; ipak je to naš posao. Koristimo vreme da osiguramo da su sve vaše dragocenosti uredno i sigurno spakovane za put.

Drugo, imajte pozitivan stav o promeni. Pokušajte da smislite sve nove i uzbudljive stvari koje mogu da se pomere. Ovo će biti prilika da odrastete, posegnete i upoznate nove ljude, isprobate nešto novo.

Treće, planirajte unapred! Odluke i promene u poslednjem trenutku izazivaju veći stres. Započnite s planiranjem što dalje i preslikajte ono što je potrebno da biste postigli potezom.

Četvrto, uradite neka istraživanja o području u koje ćete se preseliti. Ovo je posebno korisno za one koji se kreću sa velike udaljenosti. Kao ljudi, uživamo u poznavanju svog okruženja i sigurnosti. Odvojite vreme za pregled novih prodavnica i restorana u okolini. Ovo će vam pružiti nešto čemu biste se radovali u vašoj novoj avanturi.

Peto, ostati u kontaktu sa prijateljima. Selidba uzima emocionalni danak za sve nas; lakše je kada imate podršku. Obavezno budite u kontaktu i planirajte stvari sa starim prijateljima, kao i novim prijateljima. Ponekad svi jednostavno moramo zvati svog prijatelja i razgovarati o stvarima.

Šesto, vežba! Verovali ili ne, vežbanje je odličan izlaz za stres. Za svakog pojedinca to će biti drugačije. Mogli biste da pronađete novi čas joge koji će vam olakšati napetost u kretanju. Neki mogu uživati u energičnoj vožnji na traci dok slušaju naše omiljene melodije. Ili bi možda radije prošetala parkom sa svojim krznenim prijateljem. Drugi će možda želeti da se odmaraju masažom ili meditacijom. Učinite sve što vam odgovara i donese vam najviše radosti.

Sedmo, kreirajte nove rutine i šare. Suočimo se sa tim, mi smo navika stvorenja. Selidba okreće naše rutine naopačke. Pokušajte da se zadržite što je više moguće normalno; ovo je vaša funkcionalna zona komfora. U isto vreme dozvolite da se dese neke promene i krenete sa tokom. Tokom ovog procesa možda ćete pronaći drugi način da radite stvari koje već volite da radite.

Osmo, očekujte poremećaje. Obavezno postavite svoja očekivanja na realan nivo. Da, možete planirati unapred, i da možete zaposliti profesionalce. To ne znači da neće biti poremećaja u onome na šta ste navikli. Možda ćete otkriti da vaša nova ruta do posla nije onakva kakvu ste očekivali ili da vam novi raspored ne dozvoljava da radite Tai Chi u 5 sati ujutro. Ovo je ok, biće ti dobro. Rešavajte svaki novi zadatak otvorenim očima i znajte da će doći do promena.

Deveto, napravite rez! Koristite selidu kao priliku za čišćenje starog. Svi imamo stvari oko kojih više i ne trebamo. Sada je vreme da se pustite. Postoji nekoliko mogućnosti da se oslobodite stvari koje vam više nisu potrebne. Pogledajte da prodajete neke predmete, iskoristite opciju odvoza bespotrebnih stvari na deponiju.

I na kraju, gledajte na to kao na novi početak. Nažalost, u svetu u kojem živimo, promene su stalne. Ne možemo očekivati da će rasti i uspeti bez promena. Prigrlite novo i odložite svoje strahove. Nema smisla sediti okolo se klanjajući, samo vas čini jadnim. Pogledajte prema svojoj budućnosti i svim svetlim novim stvarima koje su pred vama.

Rado bismo vam pomogli da započnete svoj novi život. Već više od 16 godina pomažemo ljudima da se preseljavaju i prelaze u novo okruženje. Naš vešt tim spreman je da reši i najteže selidbe. Pozovite nas već danas na vašu besplatnu procenu.