Kako se spakovati za selidbu

Kako se spakovati za selidbu

Kako se spakovati za selidbu

Pakovanje za selidbu može biti deo celog procesa koji oduzima najviše vremena. Naši najbolji saveti za pakovanje za selidbu odnose se na smanjenje uglova kako biste mogli da uštedite vreme, a da pritom budete sigurni da su vaše stvari zaštićene. Imajući to na umu, evo trikova za pakovanje za selidbe koje treba da znate za lakši pokret.

Pakovanje odeće za selidbe

Ne praznite fioke komode. Izvadite fioke iz komode, ostavite predmete tamo i pričvrstite ih umotavanjem fioke u plastičnu foliju. Ako nije preteška, možete ostaviti fioke u komodi i samo umotati samu komodu u plastičnu foliju.
Ostavite svoju odeću na vešalici. Držite odeću na vešalicama i grupišite je i umotajte u velike kese za smeće ili je okačite u kutiju za garderobu.
Stavite svoju posteljinu, peškire i druge mekane predmete da koristite. Umotajte lomljive stvari kao što su čaše ili bočice parfema u čarape za ozbiljno podmetanje i koristite posteljinu i peškire da obezbedite jastuk za lomljive predmete koje je teško umotati kao što su lampe i vaze. U kuhinji koristite kuhinjske krpe da bezbedno zamotate noževe i druge oštre predmete, pričvršćujući ih gumenom trakom.

Pakovanje za selidbe u kuhinji

Koristite lonce za držanje malih predmeta. Umesto da trošite dodatne kutije za male kuhinjske predmete poput začina i sprava, napunite njima svoje velike lonce i druge posude koje se mogu zatvoriti. Uštedećete tonu prostora.
Zamotajte malo plastične folije oko stvari koje bi se mogle prosuti. Sprečite prosipanje u transportu tako što ćete koristiti plastičnu foliju da pričvrstite poklopce stvari kao što su sapun, šampon, sredstva za čišćenje i drugi predmeti koje ne želite da se izliju po vašim stvarima.
Spakuj kofere. Možete se izvući sa spakovanjem mnogo teških stvari u kofere jer ih točkovi olakšavaju pomeranje. Koristite kofere da spakujete stvari koje se ne mogu lako transportovati u kutije, kao što su knjige i teška posuda za serviranje.

Kutije u bojana za selidbe

Kutije za kodiranje boja. Uštedite vreme sa označavanjem kutije tako što ćete podići list nalepnica različitih boja i svakoj boji dodeliti sobu. Na taj način ćete moći super brzo da identifikujete šta treba da ide gde i nećete morati da tražite marker svaki put kada zapečatite kutiju.
Slikajte sadržaj kutije. Napravite brzu sliku unutrašnjosti kutija nakon što se spakuju u slučaju da kasnije treba da se sećate šta se nalazi. Iako nećete moći da snimite svaku stavku na snimku, trebalo bi da vam pomogne da steknete opštu predstavu o tome šta ćete pronaći u svakoj kutiji.
Snimite zadnju stranu televizora. Može biti teško zapamtiti gde idu sve te žice. Dok je vaš TV još uvek priključen, snimite njegovu zadnju stranu da biste se setili kako da ga ponovo podesite kasnije.
Sastavite pokretnu torbu za osnovne stvari. Spakujte malu torbu ili kofer sa stvarima kojima će vam trebati pristup tokom selidbe i odmah nakon što stignete na novo mesto, kao što su važni dokumenti, lekovi, punjači, osnovni toaletni pribor, nekoliko promena odeće itd. .