Selidbe sa decom

Selidbe sa decom

Selidbe sa decom

Preseljenje u novi dom za decu je stresno jer su iščupani iz svog poznatog okruženja i moraju da ostave prijatelje i odu na čudno mesto. Iznenadni poremećaj njihove rutine takođe dodaje stres. Iako zadatkom preseljenja mogu efikasno upravljati profesionalne agencije za selidbe i prevoznici, zadatak upravljanja postupkom preseljenja dece iz kuće počiva na roditeljima i drugim odraslima.

Evo nekoliko saveta koji pomažu u smanjenju stresa za decu tokom selidbe

Uključite decu u proces pripreme za selidbe

Deca bi trebalo da postanu deo različitih koraka pre preseljenja. Ako im pokažete razna svojstva koja vas zanimaju, pa čak i da ih vodite na izlete u kuće, osećaju se više uključenima i stvara uzbuđenje. Uzmite mišljenja svoje dece u vezi sa različitim aspektima novog doma, poput boje zidova dnevne sobe ili njihove sobe. Davanje slobode da urede sopstvenu sobu takođe ih uzbuđuje zbog čega se raduju životu u novoj kući.

Uključite decu u proces pakovanja

Iako unajmljujete profesionalce za pakovanje predmeta za domaćinstvo, dozvolite deci da spakuju neke svoje lične stvari u vreme izmene kuće. To mogu biti bilo šta, poput knjiga i školskog pribora, igračaka, odeće itd. Pakovanje će ih zauzeti i sprečiti da se kreću po kući. Takođe mogu ukrasiti sopstvene kutije nalepnicama i prikačiti sopstvene etikete na svoje kutije. Na kutije za selidbe takođe možete staviti etikete sa imenima vaše dece što će povećati njihovo uzbuđenje.

Upoznajte decu sa novim mestom

Pokažite fotografije nove kuće ili njihove nove škole ili drugih mesta u novom kvartu, poput igrališta, prodavnica itd. Ako je moguće, posetite kvart sa decom. Šetnja susedstvom i poseta lokalnom igralištu ili rekreativnom centru pomoći će u upoznavanju novih komšija i drugih ljudi koji žive u tom području. Sve ovo osigurava da deca neće dobiti iznenađenje prilikom preseljenja na novo mesto.

Vodite decu na njihova omiljena mesta

Deca imaju mnoga mesta u gradu koja obožavaju i imaju lepe uspomene izgrađene tokom svog kratkog života. Odvedite ih na ta mesta pre nego što se domaćinstvo preseli na novo mesto. Ta mesta mogu biti bilo šta poput parka, restorana, tržnog centra, kuće prijatelja itd.

Organizujte oproštajnu zabavu

Organizujte oproštajnu zabavu u svojoj staroj kući i pozovite školske prijatelje svoje dece i dece iz susedstva. Oproštajna zabava pružiće osećaj zatvorenosti vašoj deci i motivisaće ih da se pripreme za život na novom mestu. Takođe se može organizovati zabava u novoj kući koja uključuje nove komšije, tako da se vaša deca upoznaju sa decom koja žive u novom naselju.

Dan selidbe

Može da prođe čak nedelju dana ili više da se sve kutije sa proizvodima za domaćinstvo raspakuju i slože u novoj kući. Ali postoje neke stvari koje pripadaju vašoj deci bez kojih oni ne mogu da se kreću tokom kretanja, a sigurno ne tokom cele nedelje ili duže. Oni mogu biti bilo šta poput video igara ili omiljenih igračaka. Rešenje je pokretni dnevni paket koji sadrži sve što im je potrebno. Grickalice i čokolade takođe mogu da se stave u torbu kako bi deca bila toliko uzbudljivija.

Knjiga sećanja

Neka vaša deca naprave memorijsku knjigu u koju će zalepiti fotografije stare kuće i svojih prijatelja. Takođe mogu da napišu kontakt brojeve svojih prijatelja. To će njegovati deca čak i kad odrastu.