Izborite se sa stresom selidbe

Izborite se sa stresom selidbe

Izborite se sa stresom selidbe

Selidbe se smatraju jednim od najstresnijih događaja kroz koje prolazimo kroz naše živote – i to iz dobrog razloga: iskopavate svoj život, pozdravljate se sa prijateljima i počinjete od početka na nepoznatom mestu. Može biti izazov znati kako se nositi sa stresom prelaska u novi dom. Mi u našoj agenciji za selidbe – Jeftine selidbe Beograd imamo jedancilj i on je broj jedan i uvek je isti: da vašu selidbu učinimo da bude zabavna! Ali možete i sami preduzeti neke korake da biste to stresno iskustvo pretvorili u pozitivno. Evo nekoliko saveta kako smanjiti stres koji se javlja tokom selidbe i osloniti se na svoju novu zajednicu.

Morate razmišljati pozitivno tokom selidbe

To je jednostavna činjenica: vaš način razmišljanja može diktirati vašu sreću. Ako pogledate kako se selite kao super stresno i negativno iskustvo, verovatnije će biti. Ali ako je gledate kroz pozitivnu lupu, ona može biti neverovatno produktivna i katarzična. Selidba je prilika da se proceni šta je važno u vašem životu i da se očiste stare, nepotrebne stvari. To je prilika da se otarasite nečega i počnete nov život u novom domu. Seljenje je stresno, ali ne mora da potiče potpuni slom. Kada promenite način razmišljanja, možete preobraziti čitavo iskustvo u pozitivno.

Istražite novi grad, deo grada pre selidbe

Jedan od najboljih načina da se olakša prelazak u novi grad ili skroz drugi deo grada je da svoje istraživanje obavite unapred. Nađite kul prodavnice i restorane. Potražite teretanu ili trčanje u blizini vašeg novog doma. Da li obično uzimate kafu na putu do posla? Proverite da li postoji kafić na vašem novom putovanju. Iskustvo u selidbi će biti mnogo manje stresno ako možete bez problema primeniti neke od svojih starih rutina. Pre nego što krenete, uradite svoju osnovu, tako da ćete se već osećati poznato kada stignete u grad.

Budite uvek organizovani u toku selidbe

Selidba zahteva puno vremena i energije, tako da će organizacija biti vaš najbolji alat za izbegavanje stresa. Prikupite prave zalihe na početku tako da imate dovoljno vremena za pakovanje. Napravite listu svega što uzimate sa sobom i otarasite se svega ostalog. Kategorizirajte sve i kartonske kutije etiketirajte. Ako unajmljujete kombi ili profesionalne radnike, rasporedite ih unapred pre nego što se počne sa selidbom. I zapamtite: preseljenje u novi dom nije samo bukvalno pomeranje vaših stvari. Postoji mnogo drugih sitnica o kojima treba da se brinete: kao što je promena adrese, otkazivanje pretplata i usluga, i čišćenje vašeg doma na vreme za nove vlasnike. Ostati organizovan i razmišljati unapred, obezbediće da se vaša selidba odvija bez problema.