Kako se osloboditi stvari tokom selidbe

Kako se osloboditi stvari tokom selidbe

Kako se osloboditi stvari tokom selidbe

U trenutku kada ste sortirali i kategorizovali sve stvari u vašem domu, postaje mnogo lakše zapravo da radite nešto sa stvarima koje nećete uzeti sa sobom. Ponekad se verovatno suočavate sa nekim teškim odlukama o tome da li da platiti za preseljenje određenih stvari ili ne. I ajde pre nego što se odlučite za odvoz nepotrebnih stvari ne deponiju, da vidimo postoje li još neke opcije.

Za sada, pretpostavimo da ste doneli sve ispravne odluke, a sledeći zadatak je da shvatite kako da se oslobodite svojih stvari kada se selite – to jest, stvari koje ne prenosite u novu rezidenciju. Srećom, imate nekoliko dobrih opcija, tako da su šanse da ćete još jednom biti u mogućnosti da odlučujete.

Opcija 1. Prodajte svoje stvari online

Verovali ili ne, prodaju svoje stvari online je najbolji način da se oslobodite stvari prilikom selidbi. Istina je da znate i odgovor zašto – zaradite dodatni novac za ulaganje u svoje pokretne troškove! I ko bi mogao tu reći ne! Eto načina da smanjite cenu selidbe.

Opcija 2. Podarite prijateljima i porodici

I dalje tražite najbolji način da se rešite neželjenih stvari? Ne tražite više! Nema sumnje da zarađivanje novca iz predmeta koje ne uzimate sa sobom može biti korisno, ali ništa ne upoređuje zadovoljstvo stvaranja bliskog prijatelja ili člana porodice sretnim time što im daje nešto što im treba ili želi. To može biti bilo šta – od komada nameštaja preko komada odeće do parova cipela – ideja je da dobijemo dobitnu situaciju držeći svoje troškove pokreta pod kontrolom i istovremeno praviti prijateljsku atmosferu.

Opcija 3. Donirajte u dobrotvorne svrhe

Naravno, ova opcija da se oslobodite stvari prilikom selidbe je prava. Samo pomisli koliko je manje srećnih ljudi nego što biste mogli iskoristiti svoju velikodušnost! Selidbe vaših domaćinstava može biti savršeno vreme da pokažete da vam je stalo do svoje zajednice. Osim toga, to je najbrži način da se rešite stvari pre nego što se preselite u novi dom.

U Beogradu postoji veliki broj dobrotvornih organizacija koje će rado prihvatiti stvari koje vam više nisu potrebne.

Opcija 4. Odvoz na deponiju

Ako nijedna od gore navedenih opcija nije moguća za vas zbog lošeg opšteg stanja stvari koje ostavljate iza sebe, onda je vaša poslednja alternativa jednostavno da ih odbacite za recikliranje. Učinite da vaše domaćinstvo postane zeleno tako što ćete pronaći centar za reciklažu u blizini i odvojiti svoje neželjene ili nepotrebne stvari na ekološki prihvatljiv način.