Saveti za selidbe II

Saveti za selidbe II

Saveti za selidbe II

Ako ste već pročitali neke od saveta za selidbe na našem sajtu, ovo je još jedan mali dodatak. Kod nas u Srbiji važi pravilo da svi sve najbolje sami znaju, ali nije na odmet da nešto pročitate i bolje se spremite za predstojeće selidbe.

Kada su u pitanju selidbe najviše se koriste kartonske kutije, ali ne treba sve da se pakuje u kartonske kutije za selidbe. Evo recimo posteljina, tekstil, neki delovi odeće (jakne, mantili) ne morate ih pakovati u kutije već ih možete pakovati u vreće. Ovo je i prilika da se otresete nepotrebne garderobe, stvari koje već niste nosili godinama, slobodno odložite i ne pakujte ih, i ne nosite sa sobom.

Označite gde se šta nalazi spakovano u toku selidbe

Ovaj deo organizacije selidbe je veoma važan i može vam uštedeti mnogo vremena, ali i dobar je po vaše zdravlje, da se ne nervirate i stresirate. Markere u ruke i pišite na kutijama šta je u njima, a oni malo iskusniji će reći da se odmah na kutiji piše gde i ide odnosno u koju se prostoriju raspoređuje. Specijalno obratite pažnju na kutije gde ste spakovali lomljive stvari.

Da li je bolje pakovati stvari u manje ili veće kutije? MIslimo da su manje kutije pogodnije za prevoz i selidbe, velike kutije je teže nositi, a ko lpakujete teže stvari dno kutije za selidbe se može i provaliti. Poželno je ojačati kutije, ako već ne koristite kuteije za selidbe koje su nešto jače od običnih kutija.

Evo nekoliko saveta za selidbe Beograd

  1. Ako birate neko vreme za selidbe, a imate mogućnost, onda je najbolje da se selite vikendom
  2. Obezbedite se na vreme sa kutijama za selidbe, mi za naše sugrađanej koji se sele sa nama besplatno dostavljamo kutije
  3. Pripremite prostor u koji treba da se uselite, zvršite sve adaptacije, krečenje i slično
  4. Označite lomljive tsvrai, trakama, bojom drigačijom od sostalih kutija, kako bi radnici pri utovaru i istovaru vodili računa o njima.