Kako da zaštitite nameštaj tokom selidbe

Kako da zaštitite nameštaj tokom selidbe

Kako da zaštitite nameštaj tokom selidbe

Kako zaštititi svoj namještaj prilikom selidbe? Proces prelaska iz jedne kuće ili selidbe stana u drugi nudi različite izazove za svakoga ko će se iseliti. A ako te teške zadatke klasifikujemo i rangiramo prema njihovim nivoima poteškoća, onda, ne iznenađujuće, fizičko preseljenje komada nameštaja biće jedna od najtežih stvari kada se selite.

Većina komada nameštaja je prilično krupna – velika, teška i često krhka uprkos njihovom čvrstom izgledu. Da bi stvari bile još komplikovanije, neki delovi namještaja su veoma vredni jer imaju svoje sentimentalne vrijednosti, dok su ostali delovi jednostavno neprocjenjivi – na primer, starinski nameštaj, pa naša agencija za selidbe posebno obraća pažnju na selidbe antikviteta.

Faza pripreme namještaja za selidbe sastoji se od 5 glavnih koraka

Inventirajte svoje komade nameštaja

Kreirajte detaljnu listu svih komada nameštaja koje imate u vašem domu: kreveti, sofe, kauči, stolice, stolovi, noćne trpeze, stolovi, daske, ormari, ormari, police za knjige i tako dalje. Nemojte preskočiti ni jedan komad, jer će vam trebati inventar za proveru koji će se namještaj preseliti u novi dom, a zatim kasnije koristiti kao listu za pakiranje. Nakon što se selidba završi, moći ćete da proverite isporučene komade nameštaja prema tom inventaru i proverite da li su svi bili uspešno isporučeni.

Koristite notes i olovku da biste dovršili ovaj inventar ili ga još brže upotrebili pomoću računara, tableta ili pametnog telefona. Prilikom inventiranja vašeg nameštaja, obeležite svoj 1) tip, 2) broj i 3) trenutno stanje. Takođe, napišite sve posebne napomene koje će vam pomoći da donete ispravne odluke kasnije.

Izmerite svoj namještaj

Nakon što ste mnogo vremena uložili u pakovanje vašeg nameštaja za preseljenje i potom investiranje puno novca u transport u novi dom, bilo bi stvarno nesretno ako se neki delovi ne bi uklapali kroz vrata i hodnike novog doma, ili oni ne bi odgovarali unutrašnjem dizajnu njihovih odgovarajućih odredišnih soba.
Izmerite širinu, dubinu, visinu i dijagonalne dimenzije svakog od vaših velikih komada nameštaja i uzmite u obzir ta merenja prilikom odlučivanja o sudbini vašeg nameštaja pre selidbe.

Ocenite svoj namještaj

Ovo je najvažniji korak u pripremi namještaja za preseljenje. Zadatak procene namještaja će služiti tri jednako važne svrhe:

Pogledajte bliže vašim pojedinačnim delovima namještaja da biste utvrdili da li neko od njih ima već postojeću štetu. Ako je to slučaj, zapisite te podatke na spisak inventara nameštaja i uzmite fotografije blizu oštećenih područja.
Sudite da li će bilo koji od komada zahtevati profesionalno pakovanje – obično slučaj kada se štiti, pakuje i kreće starinski nameštaj vidi pod selidbe antikviteta.
Odlučite koji komadi nameštaja ćete uzeti sa sobom i koje ćete ostaviti iza sebe. Ovo je važno – imajte na umu da će namještaj obično biti prilično teški, a to će vam koštati dosta gotovog novca za premeštanje bilo kog dela komada nameštaja. Da li je vredno toga? Nemojte pomjerati komade koje su suviše stare, previše istrošene, suviše oštećene i previše zastarele. Takođe, razmislite dva puta pre nego što platite da se nameštaj pomeri samo da ga stavite u skladište u novom domu i nikada ga ne koristite ponovo. Zato iskoristite našu opciju za besplatan odvoz namestaja na deponiju.

Očistite svoj namještaj

Ne, ne morate temeljno očistiti svoje delove, dok se ne završi selidba. Ovaj korak pripreme je sve o uklanjanju prašine ili bilo kojih akumuliranih abrazivnih čestica koji mogu grebati delikatnu površinu vaših komada nameštaja tokom vožnje.

Uzmite mekan komad tkanine i uklonite prašinu sa svojih komada. Ne ulažite previše vremena za ovaj korak – ideja je da se osigurajte da ne postoje grube čestice, prljavština ili prašina pre nego što počnete da omotate svoj namještaj za isporuku.

Razmaknite svoj namještaj

Jedan od najboljih načina za zaštitu nameštaja prilikom pomeranja jeste delimično demontirati neke od većih komada i zatim obmotati razdvojene dijelove odvojeno radi bolje zaštite tokom kretanja. Takođe, glavna struktura namještaja postaje lakša i sigurnija za nošenje i utovar u pokretni kamion.