Kako kortistiti streč foliju za pakovanje i selidbe

Kako kortistiti streč foliju za pakovanje i selidbe

Kako kortistiti streč foliju za pakovanje i selidbe

ZA uspešne selidbe potreban je materijal za zaštitu stvari pri pakovanju, utovaru istovaru i njihovom transportu. Jedna od popularnijih materijala za zaštitu je streč folija. To je odličan način da zaštitite svoj nameštaj od ogrebotina, a može se koristiti za pakovanje i zaštitu stvari poput tepiha, nameštaja i kreveta sa šinama. Zašto je folija idealna za pakovanje i zaštitu stvari? Zato što nema llepka i lepljenja, ona drži sama za sebe – ne lepi se za vaš nameštaj. Hajde da pogledamo kako se koriste streč folija u selidbama.

Kako koristiti streč foliju za selidbe?

Streč folija ima široku primenu i koristi se u raznim situacijama, a ovde ćemo nabrojati neke od njih.

  1. Držite fioke i vrata visećih elementa u mestu na komodama, regalima, i drugom nameštaju.
  2. Držite kablove obezbeđene i umetnute u plastičnu foliju oko aparata.
  3. Spojiti i držati zajedno delove koji se zajedno sklapaju
  4. Sprečite prašinu i prljavštinu da dođu do vašeg nameštaja u toku prevoz namestaja

Korak-po-korak vodič za selidbe i zaštitu streč folijom

1. Očistite svoj nameštaj pre zavrsetka. Koristite krpu za prašinu ili vlažnu krpu. Uverite se da nameštaj bude čist i suv pre zavrsetka.

2. Uklonite sve lako odvojive delove, uključujući i pregrade, sto i stolice noge (uviti ih svaki zasebno) . Tako će se  nameštaj lakše preseliti i napraviti manju štetu.

3. Ako je nameštaj od drveta ili kožni nameštaj, zamotati ga prvo sa papirom  ili folijom sa vazdušnim jastučićima – u suprotnom, kondenzacija može da se skuplja pod streč folijom i izazvati oštećenje od vlage.

4. Koristite veliku streč foliju da završite zaštitu velikog nameštaja. Jednostavno držite rolnu od centra i hodajte oko komada nameštaja i rolajte streč foliju.

5. Obratite posebnu pažnju na uglovima dok vršite pakovanje. Bez odgovarajuće zaštite, mogu se lako oštetiti i može dovesti do oštećenja zidova i ostalog nameštaja. Za dodatnu zaštitu, to je dobra ideja  pokriti kartonom, a zatim uviti preko toga sa streč folijom.

6. Koristite malu streč foliju za čuvanje fioke i vrata nameštaja osiguranim. Na primer, možete spakovati odeću u svojim fiokama i držati ih na mestu upakovane streč folijom oko komoda i fioke. To je jednostavan način da se efikasno pakovanje (ali i takođe drži fioke zatvorene tokom transporta i utovara tako da ništa ne ispada!).

Nekoliko drugih stvari uzeti u obzir kada se koristi streč folija:

Ako imate drveni ili kožni nameštaj, nemojte koristiti plastični omotač direktno na te stvari. Ako to uradite, vlaga zarobljen ispod plastičnu folije može izazvati na nameštaju buđ, ili plesan.
Ako je tapacirani nameštaj, možete koristiti streč foliju direktno na njega da sprečite prašinu i prljavštinu da ulazi (tapacirani nameštaj ne kondenzuje kao drveni i kožni nameštaj).