Koje stvari treba prvo da se pakuju prilikom selidbe?

Koje stvari treba prvo da se pakuju prilikom selidbe?

Koje stvari treba prvo da se pakuju prilikom selidbe?

U predhodnom postu prisali smo o selidbi po sobama pa će vam pomoći da spakujete ceo dom na efikasan i čak elegantan način. Sve dok imate dovoljno vremena u vašem vremenskom planu za pakovanje i kalendaru selidbe, trebate biti u mogućnosti upravljati tako teškim i dugotrajnim zadatkom bez ikakvih većih problema.

Koji predmeti treba prvo da se pakuju kada se premeštaju, to jeste kada se selite?

Vaši nebitni predmeti bi trebali biti prve stvari koje ćete pakirati prilikom prelaska u drugi dom.

Ipak, verovatno ćete biti zainteresovani da pročitate koje predmete treba prvo da se pakuju prilikom premeštanja. Ovo je važno znati ne samo ako se pakujete za hitne selidbe (premalo vremena). Takođe je ključno pitanje jer vam može pomoći da sprečite bilo kakve epizode ​​nepotrebnog odugovlačenja. “Sutra ću to raditi”, predstavlja rizičan način da pristupi zadatku pakovanja koji može da vam dovede do nevolja kada dan selidbe stiže brže nego što ste zamišljali.

Prilikom pokušaja da shvatite šta prvo pakirati i posljednje kad se selite, najbolji način za započinjanje pakovanja je predpakovanje. Predpakovanje je efikasna strategija pakovanja koja se odnosi na pakovanje sa prioritetom sve stvari koje vam neće biti potrebne dok se ne preselite. Na taj način ćete nastaviti da koristite svoje svakodnevne stvari a imaćete već mnogo stvari koje su već u kutiji za selidbe i spremne za utovar na vozilo za selidbe.

Prvo se pakuju nebitne stvari tokom selidbe

Dakle, koje su prve stvari koje se pakuju prilikom selidbe? Fokusirajte se na sve nebitne stvari u vašem domu.

UMETNIČKE STVARI: Spakujte sve uramljene slike, slike i fotografije, kao i suveniri, dekoracije za praznike, vaze i druge dekorativne predmete u kući ili stanu. Tvoje mesto neće biti isto bez tih umetničkih dela, ali uskoro dolazi i dan selidbe, tako da ne morate biti previše sentimentalni u vezi toga.

Kolekcionarske stvarčice. Zatim spakujte sve predmete koji se mogu naći ispod krova. Foto albumi, kolekcije novčića, setovi modela, akcijske figure … imat ćete dovoljno vremena da gledate i uživate sa njima u novom domu.

Knjige i časopisi. Iskreno, da li mislite da ćete imati vremena da sednete i ponovo pročitate svoju omiljenu knjigu sa svim tim haosom oko vas i danom selidbe samo nedelju dana? Pronađite male čvrste kutije (knjige su teške, zapamtite) i započnite pakovanje knjiga za selidbe. Ako imate jedan od onih kofera sa malim točkovima na dnu, onda ga definitivno koristite za transport vaših omeljenih stvčica za čitanje.

Odeća i obuća. Šta prvo treba da pakujete kada se selite? Jedna od stvari koje treba da spakujete veoma rano u procesu pakovanja je odeća i cipele koje ne planirate nositi do dana selidbe, uključujući i vansezonsku odeću koju ne možete nositi čak i ako želite – na primer, zimsku odeću tokom letnje selidbe.

Nakit. Ne planiraš nositi bilo kakav nakit na dan selidbe, zar ne? Vaši skupi ukrasi za telo moraju da prežive da se sve stvari tokom selidbe premeste neuništene, tako da biste bolje spakovali nakit dovoljno ranije kako biste izbegli štetu u poslednjim minutima u slučajnim kutijama.

Kuhinjski posuđe. Vaša kuhinja treba da ima puno kuhinjskih predmeta koji sigurno neće biti potrebni u vremenu koje imate do dana prelaska. Dakle, dobra je ideja da unapred spakujete vaše specijalne setove za ručavanje i escajg. Takođe, olakšajte život i spakujte sve duple kuhinjske uređaje koje možete posedovati.

Uopšteno govoreći, svaka dodatna ili duplirana stavka u vašoj kući je upravo ono što prvo pakovati kada se preselite kući samo zato što vam ne trebaju te stvari pre nego što se preseljenje završi.