Koju sobu prvo pakovati kod selidbe?

Koju sobu prvo pakovati kod selidbe?

Koju sobu prvo pakovati kod selidbe?

Koju sobu treba prvo da se pakujete kada se selite? Da bismo bolje shvatili odgovor na ovo važno pitanje, pogledajte dva naizgled odvojena i međusobno povezana uputstva za pakovanje.

Najmanje korišćena soba. Logika iza ovog uputstva je da započinjanjem pakovanja iz prostorija koje ste najmanje koristili, i dalje ćete imati sličnosti sa normalnim svakodnevnim životom u prostorijama koje najviše koristite. Ovo je važno za vaše dobro, kada se testira vaš razum u toku napornog pakovanja. Na početku ne bi trebalo da spavate oko kartonskih kutija – spavaća soba je obično poslednja prostorija za pakovanje.

Najteža prostorija za pakovanje. Drugi princip pakovanja navodi da treba započeti pakovanje iz najtežih prostorija za pakovanje jer još uvek nećete biti umorni ili demotivirani u samom početku. S obzirom da se energija i entuzijazam počnu smanjivati svakog dana, pa će kasnije biti lakše u prostorijama za koje se smatra da su relativno jednostavni za pakovanje.

Kako se brzo pakirati kada se selite

Gde da počnem pakovanje za selidbe? Imajući u vidu dve gore navedene smernice za pakovanje, hajde da odgovorimo na ovo pitanje detaljnije:

Šta prvo pakirati kada se spremate za selidbe? Vaše područje skladištenja stvari.
Garaža, podrum, potkrovlje i ormar. To je tačno – područja skladištenja u vašem domu trebali bi biti prvi koji pakujete. Takve prostorije za skladištenje obično sadrže veliki broj stvari, ali i dosta nepotrebnih stvari, uključujući stvari koje ste dugo zaboravili. Najverovatnije ćete biti iznenađeni velikim brojem stvari koje ste čuvali godinama i godinama … ali to nije razlog zašto morate početi odatle.

Rezervne sobe. Ako živite u velikom domu i postoje sobe u njemu koje se ne koriste – na primjer, sobe za goste koje većinu vremena ostaju nenaseljene – onda te rezervne sobe treba biti sljedeće koje treba pakirati. Dobra vest je da bi te sobe trebalo biti prilično lako pakirati, osim ako ste ih pretvorili u skladišne prostorije.

Kuhinja. Kuhinje su stvarno teške za pakovanje zbog 3 osnovna razloga:

  1. sadrže šokantno veliki broj kuhinjskih predmeta – od lomljivih do velikih i teških kuhinjskih aparata,
  2. imaju previše krhkih predmeta koji se mogu slomiti u jednom momentu – sve vrste staklene posuđe, porculan i dr., i
  3. većina posuđa je dobro sakrivena u različitim fiokama, ormarićima, ormarićima, pa čak i tajnim skrivenim mestima.

Dnevna soba. Verovatno se trudite provesti dosta vremena u dnevnoj sobi, ali pre ili kasnije će doći i red. Možete pokušati odložiti pakovanje vaše dnevne sobe koliko god možete, ali imajte na umu da nije preporučljivo ostaviti ga za posljednje – upozorenje na spojler: vaše kupatilo i spavaća soba trebali bi biti posljednje prostorije koje treba pakirati prilikom odlaska. Dakle, prilikom pakovanja vaše dnevne sobe, dva najveća izazova za vas biće veliki komadi nameštaja, kao što su sofa, kauči, ormarići, police sa knjigama, itd. I delikatni elektronski uređaji kao što su televizori, stereo, desktop računari itd.) .

Spavaća soba. Sada kada znate koja soba treba prvo da se pakuje kada se selite, recimo nekoliko reči o tome u kojoj prostoriji želite da se pakujete. Bez sumnje vam je potreban spavanje i odmor, dok ste zauzeti pakovanju kuće za selidbe, tako da se spavaća soba ostavi na kraju, zajedno sa kupatilom. Veliki i težak spavaći nameštaj će biti predmeti o kojima biste trebali biti zabrinuti kako da ih preselite, a prate ih vaša odeća, naravno.

Kupatilo. Vaše kupatilo bi trebalo da bude poslednja prostorija koja se pakuje kada se spremite za odlazak. Razlog je jednostavan – i dalje ćete ga svakodnevno trebati. Vremenski raspored bi trebao biti u pravu – ne bi trebalo da ga ostavite nepopunjeni kada momci za selidbe kucaju na vaša vrata, a ne bi trebalo previše rano iz očiglednih razloga. Kao pravilo, spakujte svoje kupatilo dan ili veče pre dana selidbe kako biste ga držali u potpunosti funkcionalni koliko god možete.